Apartment renovation project in Barcelona from Anna & Eugeni Bach Studio


Apartment renovation project – view after completion of work

What happened first

The designers needed to create a reconstruction project for an apartment of approximately 70 square meters. Initially, the windows of two rooms faced the street, the rest were facing the courtyard. This layout assumed many corridors, and some rooms did not receive sufficient lighting.

The apartment renovation project - wooden beams on the ceiling and a designer armchair in the living room

View from the common room to the kitchen

Design solution

When creating a new layout, the wishes of customers were taken into account: two rooms facing the street (bedrooms) were preserved, and the part of the house where the living room, kitchen, dining room and study were located was changed.

The bedrooms were left untouched, and it was decided to combine the rest of the rooms into a common space that includes all the functions that several rooms used to combine.

In the far part of the common room, the designers designed the kitchen, using unique furniture to organize it as a separate room, and the ceiling height allowed an additional space to be arranged above it, which can be used as a guest room or as a workplace.

Apartment renovation project - plants in the living room

A workplace is organized upstairs

The high ceiling makes the common room more “open” and spacious, from it you can get into all the other rooms. Its peculiarity emphasizes the fact that the kitchen does not occupy the entire space up to the ceiling in height.

Apartment renovation project - decorative hole in the wall
Apartment renovation project - small kitchen
Apartment renovation project - a small kitchen with bright decorative elements

View frames of the kitchen

Apartment renovation project - light corridor

View of the common room

Apartment renovation project - workplace under the ceiling

This is how the workspace looks from above

Apartment renovation project - bright decorative elements in a bright bedroom

Exit to the courtyard from the bedroom

A small bathroom immediately opposite the entrance to the house was left, but the designers changed the bathroom near the bedroom, again playing with heights. The floor level in it is higher than in the whole house, and an additional storage space is organized below. Even more free space is released due to the fact that the functions of the bathroom and shower are combined.

Apartment renovation project - bathroom with black and white tiles

Bathroom

Apartment renovation project - bright bathroom with black and white tiles

Bathroom and shower

House plan before renovation:

1. Hallway
2. Bathroom
3. Dining room
4. Corridor
5. Kitchen
6. Bedroom
7. Bathroom

Apartment reconstruction project before and after renovation

House plan before and after redevelopment

The house after redevelopment:

1. Hallway
2. Bathroom
3. Kitchen
4. Dining room
5. Living room (common room)
6. Bedroom
7. Second bedroom
8. Bathroom
9. Guest room or workplace

The apartment reconstruction project is a cut. Photo 1
The apartment reconstruction project is a cut. Photo 2

Sections

Apartment renovation project - axonometric scheme

Axonometric scheme

The use of the height of the floor for the organization of additional space from above is shown.

Apartment renovation project - graphic drawing of the interior

Graphic view frame

Leave a Reply